De schaduw van de Visser

De schaduw van de visser

Een vreemde vogel?

Snel pak ik mijn nieuwe fotocamera om de ondergaande zon vast te leggen. Het is al half vijf geweest en de zon gaat iets voor vijven onder. Ik loop de trap op naar de vestingwallen, enkele minuten later sta ik oog in oog met een halve rode bol die boven de horizon uitsteekt. Erboven siert een sluier van rood /gele  kleurschakeringen, wat een pracht. Ik kijk uit over de waterdoorgang die naar de sluis gaat, erachter in mijn beeld bevindt de Merwede. De kleurschitteringen van de zon, de lucht en het water prikkelen mijn verbeeldingskracht. De zon zakt gestaag lager, gezien vanuit mijn oogbeelden.

Nu bekijk ik mijn compositie en ontdek een visser rechts onder in mijn beeld en wat zie ik … de schaduw van de visser toont een vogel.

Tevens ervaar ik een heel proces in mij. Onbewust classificeer ik deze visser als een man. Door de jaren heen is mijn beeld in denken gevormd door wat me hier geleerd is. Maar ik spiegel wel aldoor mijn levensmotto “Het is niet wat het lijkt”. Dus wellicht zie ik een vrouw of een man of een hermafrodiet. O en een robot zou kunnen en een buitenaardse kan natuurlijk ook nog. Misschien voelt deze visser zich transgender. Gaat het dan ineens om het gevoel van die visser die ik zie? En waar komt dat gevoel dan vandaan? Is dat dan uit een spiegeling in gevoel van wat hij, zij of hét ziet in de buitenwereld en aangeleerd heeft? Of komt dat gevoel uit een diep oorspronkelijk zuiver weten? En wat doet de aandacht van iedereen in het algemeen hierop?

Ik besef dat ik als mens vanuit de Christuskracht of de bronkracht of hoe je het ook noemt dat door in aandacht te leven en waar te nemen dat ik, dat wij invloed hebben op de totale realiteit. En dan bedoel ik waarnemen vanuit respect en neutraliteit en zonder oordeel. Ons zuivere waarnemen die brengt beweging en maakt vrij.

Ik ben me ook bewust dat er waargenomen kan worden vanuit de persoonlijkheid, dan krijg je een denkbeeld die gemaakt is door de vooroordelen en overtuigingen. De mindcontrole programma`s, geloofsovertuigingen en alle vormen die we buiten ons plaatsen maken dat we geen bewust besluit vanuit onszelf nemen. Er wordt dan massaal met elkaar in de pas gelopen, dat is wat de machthebbers willen totale volgzaamheid, voor mij is dat een slaafsheid. Het gaat er juist om dat we zelf keuzes maken, daar ligt onze eigen kracht.

Het zal in de 70 `er jaren geweest zijn dat ik in een ziekenhuis werkte en er een baby geboren werd waar niet duidelijk het geslacht zichtbaar was; geen jongetje en geen meisje; dus hermafrodiet. De wet op deze aarde, die naar mijn mening niet tot ons oorspronkelijke veld behoort, kon hier toen niks mee want bij de aangifteplicht moest je toen opgeven of het een jongen of een meisje was.

Terug naar mijn beeld, de visser werpt zojuist zijn hengel uit en kijkt zijn lijn met dobber na. Gefocust kijk ik door mijn nieuwe fototoestel en zie een bericht in mijn beeld staan “Gelieve de thuiszone in te stellen”. Dan wordt ik helemaal blij en vervult van binnen want in mijn imagination kracht adem ik nu “Thuiszone” als een kosmische oneindige ruimte uit. Ik zie de schoonste beelden en beleef mijn thuiswereld nu ook op deze aarde.

Wat zie jij, wat beleef jij door de schaduwbeelden van de visser? Een vriend deelt dat hij een engel in de schaduw ziet. Een ander ziet verbinding met wezenlijke voeding door het water. Nog een ander pracht mens ziet een meerman in de visser en ziet de schaduw als zijn staartvin. Of lijkt de schaduw van de visser een vreemde vogel?

Als ik terug naar huis wandel is de zon onder en zie ik dat de schaduwen verdwenen zijn. De schaduw-vissersfoto heb ik in al mijn cellen opgenomen. Dan laat ik bewust met de aandacht in mijn lichaam en in verbinding met al wat is alle verhalen, mogelijkheden, hersenspinsels en alles wat ik ooit heb geleerd gaan.

Ik bekrachtig mezelf in mijn bewuste Zijn; ervaar een innerlijke hartrijkdom, een intens warm blij vrij gevoel van binnen, ik neem waar, Ik Ben hier.

Ada de With

12-11-2022   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *