Ada de With

Uitleg hersengolven

 

Tijdens de QM hypnose sessie veranderen je hersengolven van de actieve bèta naar de ontspannen theta golven. Onze hersengolven veranderen steeds afhankelijk van wat we doen en hoe we ons voelen, en komen overeen met verschillende staten van bewustzijn. Ze zijn allemaal belangrijk voor onze geestelijke toestand. De hersenen worden gezien als een elektrochemisch orgaan en de hersengolven worden uitgedrukt in hertz. In volgorde van hoge naar lage frequentie: (tip: er zijn ook leuke plaatjes op internet te vinden)
 
Gamma golven 25 tot 100 hertz, versnelling van hersengolven, Ze hebben te maken met ons vermogen om nieuwe informatie op te nemen, met onze leerstijl en met onze zintuigen en waarnemingen. Bij geestelijke verstoringen of leermoeilijkheden zijn vaak minder dan de helft van de gewoonlijke activiteit van gamma-golven aanwezig.
Hoge pieken zien we tijdens gelukstoestanden.

Bèta golven 12 tot 33 hertz komen het vaakst voor in onze actieve staat van zijn. Het komt overeen met onze (denk)wereld, momenten waarop wij onze volle aandacht moeten gebruiken en moeten concentreren, erg alert zijn en op zoek zijn naar prikkels, zoals bijvoorbeeld het auto rijden. Overdreven activering kan leiden tot schadelijke angst en stress. Een laag niveau kan leiden tot een overdreven ontspannen, kalme, zelfs depressieve staat. Een balans niveau helpt ons opener te zijn en om problemen makkelijker op te lossen.
 
Alpha golven 8 tot 13 hertz ontstaan wanneer we rustig zijn, of bijna in slaap gaan vallen. Een hoog niveau van alfa-golven zal verhinderen dat we ons kunnen focussen, of het gevoel geven alsof we geen energie hebben. Een laag niveau van alfagolven komt overeen met angstgevoelens, stress en slapeloosheid.

Theta golven 4 tot 8 hertz komen voor tijdens diepe ontspanning en meditatie. In dit nu moment aanwezig zijn! Oorspronkelijk zijn, creatiekracht, het dieper voelen en weten, in je eigen bron zijn.
 
Delta golven 1 tot 3 hertz zijn verbonden met een diepe droomloze staat wanneer we slapen. Verbonden met onbewuste lichamelijke activiteiten, zoals het regelen van de hartslag en de vertering.